Välitön implantointi - varaa maksuton konsultaatio

Kampanja: välitön implantointi alkaen 1790 €

Tarjoushinta sisältää hampaan poiston, hammasimplantin asettamisen, yksilöllisen paranemisjatkeen sekä lopullisen kruunun valmistuksen kaikkine osineen.

Tilapäisen kruunun valmistus lisää kustannuksia noin 160 eurolla. Tarkan kustannusarvion saat maksuttomalla arviokäynnillä.

Käytämme hoidoissamme nykyaikaisimpia tekniikoita ja premium-luokan italialaisia implantteja

Mitä välitön implantointi tarkoittaa?

Hammasimplantti on leukaluuhun asetettava titaaninen ruuvi, jolla korvataan puuttuvan hampaan oma juuri. Hammasimplanttiin kiinnitetään yksilöllisesti valmistettu luonnolliselta hampaalta näyttävä ja tuntuva osa eli hammaskruunu.

Hammasimplantti on hyvin hoidettuna pitkäikäinen ratkaisu puuttuvien hampaiden korvaamiseen. Implanteilla voidaan korvata yksi tai useampi puuttuva hammas, myös kaikki hampaat täysin hampaattomaan leukaan.

Miksi puuttuva hammas kannattaa korvata implantilla?

Hampaat ovat purentaelimistön tärkeä osa. Ne vaikuttavat ruoan pureskelun lisäksi, myös puheen tuottamiseen, poskien ja huulten tukemiseen sekä ulkonäköön ja hymyyn. Vajaalla hampaistolla pureskeleminen on vaikeampaa, mutta puuttuva hammas voi vaikuttaa myös  äänteiden muodostamiseen ja aiheuttaa esteettistä haittaa.

Hampaan poiston jälkeen naapurihampaat voivat kallistua tyhjään aukkoon päin ja toisaalta vastaleuan hammas voi ylipuhjeta. Myös jäljellä olevat hampaat rasittuvat enemmän ja purenta voi ajautua epätasapainoon.

 

Implanttihoidon kulku

Implanttihoito alkaa arviokäynnillä, jossa kartoitetaan suun ja hampaiston tilanne ja soveltuvuus implanttihoitoon. Keinojuurihoito sopii kaikenikäisille, joilla pituuskasvu on päättynyt, mutta  edellytyksenä on riittävä määrä leukaluuta. Kliinisen tutkimuksen lisäksi otetaan tarvittavat röntgen-kuvat.

Vastaanotollamme on käytössä myös 3d-röntgenlaite (KKTT), jonka avulla voimme selvittää leukaluun määrän, muodon ja rakenteen tarkasti. Tarvittaessa voimme suunnitella hoidon digitaalisia tekniikoita hyödyntäen ja tehdä hoidon käyttäen 3d-tulostettua ohjauskiskoa.

Implanttihoito jakautuu kirurgiseen ja proteettiseen vaiheeseen. Kirurgisessa vaiheessa keinojuuri asennetaan leukaluuhun ja paranemisvaiheen jälkeen (noin 2-4kuukautta) proteettisessa vaiheessa valmistetaan implanttikruunu.

Alla kuvattuna karkeasti yksinkertaisen implanttihoidon kulku:

1. käynti: Maksuton arviokäynti. Kliinisen tutkimuksen ja röntgen-kuvien perusteella laadimme hoitosuunnitelman ja kustannusarvion.

2. käynti: Implantin asennus leukaluuhun, jonka jälkeen odotetaan implantin luutumista yleensä noin 2-4 kuukautta.

3. käynti: Hampaiston skannaus implanttikruunun valmistusta varten noin 2-4 kk implantin asennuksen jälkeen.

4. käynti: Valmiin implanttikruunun kiinnitys noin 1-2 viikkoa skannauksen jälkeen.

Kontrollikäynti: Kutsumme kontrollikäynnille tyypillisesti 6 kuukautta kruunun kiinnityksen jälkeen. Kontrollikäynnillä varmistamme, että implanttihammas toimii ilman ongelmia ja että sen puhdistaminen sujuu hyvin.

Joissain tapauksissa tarvitaan vielä implantin asennuksen ja skannauksen välissä implantin paljastus- ja/tai ompeleiden poistokäynti.

Implanttihoidoissa käytetyt materiaalit

Käyttämämme hammasimplantit eli keinojuuret on valmistettu titaanista. Titaani on turvallinen ja bioyhteensopiva materiaali, joka ei aiheuta allergiaa tai hylkimisreaktiota. Titaani-implantteja on käytetty eri puolilla ihmiskehoa jo kymmenien vuosien ajan.

Implantin päälle tehty restauraatio koostuu titaanisesta jatkeosasta sekä zirkoniasta tai litiumdisilikaatista valmistetusta yksilöllisestä kruunusta.

Vastaanotollamme käytetään huippulaadukkaita italialaisia hammasimplantteja, joiden rikkoutumiselle valmistaja antaa elinikäisen takuun. Käyttämämme implantti-järjestelmän biomekaaniset ominaisuudet mahdollistavat myös useimpia valmistajia kapeampien sekä lyhyempien implanttien käytön, mistä johtuen luusiirteiden käyttö ei useimmiten ole välttämätöntä. Luusiirteissä käytämme enimmäkseen synteettisiä materiaaleja, jotka eivät sisällä eläinperäisiä tuotteita.

Hammasimplantin omahoito

Huolellinen omahoito on implanttihoidon onnistumisen kannalta ensiarvoisen tärkeää. Hammasimplanttia hoidetaan kuten omiakin hampaita. Implanttihammas on suositeltavaa harjata hammasharjalla kahdesti päivässä ja lisäksi hammasvälit tulisi puhdistaa hammasväliharjalla päivittäin.

Omahoidon lisäksi säännölliset hammastarkastukset sekä hammaskiven poisto vuosittain tukevat suun ja  hammasimplantin terveyttä.

Hammasimplantin hinta