Hampaiden oikomishoito - varaa maksuton konsultaatio

Oikomishoito

Haluaisitko kauniit hampaat, joilla on ilo hymyillä? Haluaisitko eroon häiritsevästä purentavirheestä?

Varaa maksuton arviokäynti!

Ulkonäön lisäksi oikomishoidolla on vaikutuksia purentaan. Vinot hampaat ja purentavirheet voivat aiheuttaa erilaisia oireita kuten esimerkiksi niska- ja hartiasärkyjä tai kipuja puremalihasten alueella. Oikomishoidolla pyritään muokkaamaan hammaskaarten malli harmoniseksi ja tasapainoiseksi, jotta purenta toimii mahdollisimman hyvin.

Oikomishoito sopii hoitomuotona kaikenikäisille. Huomaamattomien kalvo-tekniikoiden myötä aikuisten oikomishoidot ovatkin lisääntynyt voimakkaasti viime vuosina. Oikomishoidoistamme vastaa oikomishoidon erikoishammaslääkäri Isabelle Manner, joka hoitaa sekä aikuisia että lapsia.

Oikomishoidon menetelmät​

Perinteisesti oikomishoitoa on tehty kiinteillä kojeilla eli hammasraudoilla. Oikomishoidon erikoishammaslääkärin käsissä perinteiset kiinteät kojeet ovat edelleen erinomainen ja hyvin ennustettava hoitomuoto. Hammasraudatkin voidaan saada huomaamattomammiksi valitsemalla metallisten kojeiden sijaan keraamiset kiinnikkeet eli braketit sekä käyttämällä hampaanvärisiä pinnoitettuja oikomiskaaria.

Uudempana tekniikkana voidaan käyttää lähes huomaamattomia läpinäkyviä oikomiskalvoja. Kalvo-hoidoissa käytämme Invisalign-kalvoja (www.invisalign.com).

Oikomishoidon erikoishammaslääkäri Isabelle Manner voi tarpeen mukaan käyttää myös erikoistekniikoita tai valmistaa erikoiskojeita yhteistyössä hammaslaboratorion kanssa.

Invisalign-oikomishoito

Invisalign-oikomishoito on hellävarainen ja lähes huomaamaton oikomismenetelmä, jossa käytetään läpinäkyviä oikomiskalvoja vuorokauden ympäri. Kalvot irrotetaan suusta vain syömisen ja hampaiden pesun ajaksi.

Invisalign-hoidon kulku:

Hoidon suunnittelua varten hampaat skannataan 3d-skannerilla ja otetaan valokuvat. Käytössämme on iTero-suuskanneri, joten inhottavien jäljennösaineiden käyttö voidaan välttää. Saat alustavan simulaation hoidon lopputuloksesta minuuteissa. Oikoja tekee tarkemman hoitosuunnitelman digitaalisesti ja potilaan hyväksynnän jälkeen tilataan sarja oikomiskalvoja, jotka liikuttavat hampaita pikkuhiljaa haluttua lopputulosta kohti. Kalvot vaihdetaan uusiin 1-2 viikon välein, ja niitä pidetään aina paitsi syödessä ja hampaita pestessä.

Invisalign-oikomisen etuja:

  • Kalvot ovat lähes huomaamattomat
  • Kalvot voi tarvittaessa irrottaa suusta, esim. juhlatilaisuuksia varten
  • Suuhygienian ylläpitäminen on helpompaa kuin kiinteillä kojeilla
  • Vähemmän käyntejä hammaslääkärilla

Miksi valita oikomishoidon erikoishammaslääkäri?

Nykyisin myös perushammaslääkärit tekevät hampaiden oikomista erityisesti oikomiskalvoilla. Meillä kaikki oikomishoidot tekee oikomishoidon erikoishammaslääkäri.

Mikä erottaa oikomishoidon erikoishammaslääkärin tavallisesta hammaslääkäristä?

1. Erikoishammaslääkärikoulutus on yliopiston järjestämä ammatillinen jatkokoulutus, joka johtaa erikoishammaslääkärin tutkintoon. Hakijalta edellytetään runsaasti aiempaa kokemusta ja osaamista oikomishoidoista saadakseen erikoistumispaikan. Oikomishoidon osalta itse erikoistuminen kestää 3 vuotta ja sisältää sekä sairaala- että terveyskeskuspalvelua.  Koulutuksessa keskitytään kasvojen ja purentaelimen anatomiaan, fysiologiaan, kehitykseen ja kasvuun sekä purentavirheiden korjaamiseen.

2. Purentaelin on herkkä kokonaisuus. Pienetkin muutokset ja hampaiden liikkeet vaikuttavat purentaan. Laaja ymmärrys purennasta ja oikomishoidon vaikutuksista on ensiarvoisen tärkeää, jotta hoito voidaan tehdä turvallisesti ja ikävät komplikaatiot välttäen.

3. Oikomishoito on vaikeaa ja vaatii paljon erityisosaamista. Joskus hoito ei etene ensimmäisen hoitosuunnitelman mukaisesti. Oikomishoidon erikoishammaslääkärin vastaanotolla voit kuitenkin olla luottavaisin mielin, että tällaisissakin tilanteissa löydetään ratkaisut hyvän lopputuloksen saavuttamiseksi, tarvittaessa vaihtoehtoisin menetelmin.

4. Oikomishoidon erikoishammaslääkärillä on laaja osaaminen ja ymmärrys erilaisista hoitomenetelmistä. Tämä mahdollistaa erilaiset hybridihoidot, joissa oikomiskalvojen tai kiinteiden kojeiden lisäksi voidaan käyttää esim. miniruuveja tai muita erikoiskojeita. Oikomishoidon erikoishammaslääkärillä on myös käytössään kaikki Invisalign-menetelmän ominaisuudet ja mahdollisuudet.

5. Oikomishoidon erikoistumiskoulutuksessa käsitellään myös purentaelimen kehitystä ja kasvua sekä lasten oikomishoitoa. Oikojan osaamiseen kuuluukin oikomishoidot kaikenikäisille, myös kasvaville lapsille.

Oikomishoidon kesto ja hinta

Hoidon kesto ja hinta riippuu purentavirheen ja hoidon vaativuudesta.

Tyypillisesti molempien hammaskaarien oikomishoidot kestävät noin 12-24 kuukautta ja hoidon hinta asettuu välille 5000-7000 euroa.

Yhden hammaskaaren oikomishoito kestää yleensä noin 5-12 kuukautta ja hoidon hinta asettuu välille 2500-4000 euroa.