Hammasimplantti - varaa maksuton konsultaatio

Hammasimplantti eli keinojuuri

Hammasimplantti on leukaluuhun asetettava titaaninen ruuvi, jolla korvataan puuttuvan hampaan oma juuri. Hammasimplanttiin kiinnitetään yksilöllisesti valmistettu luonnolliselta hampaalta näyttävä ja tuntuva osa eli hammaskruunu.

Hammasimplantti on hyvin hoidettuna pitkäikäinen ratkaisu puuttuvien hampaiden korvaamiseen. Implanteilla voidaan korvata yksi tai useampi puuttuva hammas, myös kaikki hampaat täysin hampaattomaan leukaan.

Miksi puuttuva hammas kannattaa korvata implantilla?

Hampaat ovat purentaelimistön tärkeä osa. Ne vaikuttavat ruoan pureskelun lisäksi, myös puheen tuottamiseen, poskien ja huulten tukemiseen sekä ulkonäköön ja hymyyn. Vajaalla hampaistolla pureskeleminen on vaikeampaa, mutta puuttuva hammas voi vaikuttaa myös  äänteiden muodostamiseen ja aiheuttaa esteettistä haittaa.

Hampaan poiston jälkeen naapurihampaat voivat kallistua tyhjään aukkoon päin ja toisaalta vastaleuan hammas voi ylipuhjeta. Myös jäljellä olevat hampaat rasittuvat enemmän ja purenta voi ajautua epätasapainoon.

 

Implanttihoidon kulku

Implanttihoito alkaa arviokäynnillä, jossa kartoitetaan suun ja hampaiston tilanne ja soveltuvuus implanttihoitoon. Keinojuurihoito sopii kaikenikäisille, joilla pituuskasvu on päättynyt, mutta  edellytyksenä on riittävä määrä leukaluuta. Kliinisen tutkimuksen lisäksi otetaan tarvittavat röntgen-kuvat.

Vastaanotollamme on käytössä myös 3d-röntgenlaite (KKTT), jonka avulla voimme selvittää leukaluun määrän, muodon ja rakenteen tarkasti. Tarvittaessa voimme suunnitella hoidon digitaalisia tekniikoita hyödyntäen ja tehdä hoidon käyttäen 3d-tulostettua ohjauskiskoa.

Implanttihoito jakautuu kirurgiseen ja proteettiseen vaiheeseen. Kirurgisessa vaiheessa keinojuuri asennetaan leukaluuhun ja paranemisvaiheen jälkeen (noin 2-4kuukautta) proteettisessa vaiheessa valmistetaan implanttikruunu.

Alla kuvattuna karkeasti yksinkertaisen implanttihoidon kulku:

1. käynti: Maksuton arviokäynti. Kliinisen tutkimuksen ja röntgen-kuvien perusteella laadimme hoitosuunnitelman ja kustannusarvion.

2. käynti: Implantin asennus leukaluuhun, jonka jälkeen odotetaan implantin luutumista yleensä noin 2-4 kuukautta.

3. käynti: Hampaiston skannaus implanttikruunun valmistusta varten noin 2-4 kk implantin asennuksen jälkeen.

4. käynti: Valmiin lopullisen implanttikruunun kiinnitys noin 1-2 viikkoa skannauksen jälkeen.

Kontrollikäynti: Kutsumme kontrollikäynnille tyypillisesti 6-12 kuukautta kruunun kiinnityksen jälkeen. Kontrollikäynnillä varmistamme, että implanttihammas toimii ilman ongelmia ja että sen puhdistaminen sujuu hyvin.

Joissain tapauksissa tarvitaan vielä implantin asennuksen ja skannauksen välissä implantin paljastus- ja/tai ompeleiden poistokäynti.

Välitön impantointi

Useimmiten poistettavan hampaan tilalle voidaan asettaa implantti jo samalla kertaa, kun hammas poistetaan.

Välittömällä implantoinnilla on monia etuja perinteiseen tekniikkaan verrattuna:

 • Hoitoaika lyhenee huomattavasti
 • Vain yksi kirurginen toimenpide kahden sijaan
 • Yleensä lopputulos on esteettisesti parempi

Usein välittömän implantoinnin yhteydessä voidaan myös valmistaa väliaikainen kruunu samalla kertaa, jolloin hammasrivistöön ei jää ollenkaan aukkoa hampaan poiston jälkeen.

Lähtökohtaisesti välittömän implantoinnin ennuste on yhtä hyvä kuin perinteiselläkin. Tietyissä tilanteissa välitön implantointi ei tosin ole mahdollista. Esteitä ovat esim. akuutti tulehdus ja liian vähäinen luun määrä.

Saat arvion ja lisätietoja vaihtoehdoista maksuttomalla konsultaatiokäynnillä. Välittömiä implantointeja meillä tekee hammaslääkäri Antti Hietala.

Implanttihoidoissa käytetyt materiaalit

Käyttämämme hammasimplantit eli keinojuuret on valmistettu titaanista. Titaani on turvallinen ja bioyhteensopiva materiaali, joka ei aiheuta allergiaa tai hylkimisreaktiota. Titaani-implantteja on käytetty eri puolilla ihmiskehoa jo kymmenien vuosien ajan.

Implantin päälle tehty restauraatio koostuu titaanisesta jatkeosasta sekä zirkoniasta tai litiumdisilikaatista valmistetusta yksilöllisestä kruunusta.

Vastaanotollamme käytetään huippulaadukkaita italialaisia hammasimplantteja, joiden rikkoutumiselle valmistaja antaa elinikäisen takuun. Käyttämämme implantti-järjestelmän biomekaaniset ominaisuudet mahdollistavat myös useimpia valmistajia kapeampien sekä lyhyempien implanttien käytön, mistä johtuen luusiirteiden käyttö ei useimmiten ole välttämätöntä. Luusiirteissä käytämme enimmäkseen synteettisiä materiaaleja, jotka eivät sisällä eläinperäisiä tuotteita.

Hammasimplantin omahoito

Huolellinen omahoito on implanttihoidon onnistumisen kannalta ensiarvoisen tärkeää. Hammasimplanttia hoidetaan kuten omiakin hampaita. Implanttihammas on suositeltavaa harjata hammasharjalla kahdesti päivässä ja lisäksi hammasvälit tulisi puhdistaa hammasväliharjalla päivittäin.

Omahoidon lisäksi säännölliset hammastarkastukset sekä hammaskiven poisto vuosittain tukevat suun ja  hammasimplantin terveyttä.

Hammasimplantin hinta

Hammasimplantin hinta koostuu hammaslääkärin työstä, osista ja materiaaleista sekä laboratoriotyöstä. Mahdolliset luusiirteet ja väliaikaiset rakenteet vaikuttavat myös hoidon hintaan.

 • Tavanomainen hammasimplantti kruunuineen maksaa 1800 € / hammas
 • Luusiirre tai esim. poskiontelon pohjan nosto (sinus lift) maksaa tyypillisesti 200 – 400 €

Saat tarkan arvion maksuttomalla arviokäynnillä.

Kuinka monta implanttia tarvitsen?

Aiemmin ajateltiin, että implantteja pitäisi olla yksi per puuttuva hammas. Nykyisin kuitenkin ajatellaan, että tämä koskee vain tilanteita, joissa puuttuvia hampaita on yksi tai kaksi.

Alla tyypillisimmät tilanteet ja tarvittavien implanttien määrät kiinteille rakenteille:

 • 1 puuttuva hammas = 1 implantti
 • 2 vierekkäistä puuttuvaa hammasta = 2 implanttia (joissain tilanteissa 1 implanttikin voi riittää)
 • 3 vierekkäistä puuttuvaa hammasta = 2 implanttia
 • 4 vierekkäistä puuttuvaa hammasta = 2 tai 3 implanttia 
 • 5 vierekkäistä puuttuvaa hammasta = 3 implanttia
 • 6-8 vierekkäistä puuttuvaa hammasta = 4 implanttia

 

 • kokonaan hampaaton yläleuka = 6-8 implanttia
 • kokonaan hampaaton alaleuka = 4-6 implanttia

 

Tyypillisimmät irrotettaville implantti-kiinnitteisille kokoproteeseille vaadittavat implanttien määrät:

 • yläleuan kokoproteesi = 4 implanttia
 • alaleuan kokoproteesi = 2-4 implanttia